Турнір із дзюдо серед дітей пам’яті героя України полковника О. Аніщенка та капітана М. Савченка

У Сумах на базі Палацу студентського спорту Сумського державного університету відбувся відкритий обласний, всеукраїнський турнір із дзюдо серед дітей 12-16 років пам’яті загиблих воїнів-сумчан: героя України полковника Олександра Аніщенка та капітана Максима Савченка.

Організаторами турніру виступили Управління молоді та спорту Сумської ОДА та Федерація дзюдо України.

На урочистому відкритті заходу були присутні керівництво Сумської ОДА, міста Суми, Сумського державного університету.

Участь у турнірі взяли представники з усіх куточків України. У підсумку переможці та найкращі учасники турніру отримали кубки, медалі, грамоти та інші заохочувальні призи.

Під час організації турніру були представлені експонати, військова та спеціальна техніка, озброєння і зразки зброї Збройних сил України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України та інших силових структур.

Особливу увагу привернуло місце розташування Центру військово-патріотичного виховання студентської та шкільної молоді і кафедри військової підготовки Сумського державного університету де до уваги учасників і гостей заходу був розгорнутий інтерактивний лазерний тир зі стрілецької зброї. Кожен бажаючий міг перевірити свої практичні навички у виконанні практичних вправ стрільб зі стрілецької зброї. Ті хто показав високі результати отримали пам’ятні призи.

Такий захід проводиться уже сьомий рік поспіль і кожного разу на ньому присутні все більше учасників і гостей і особливо молоді. Сподіваємось, що і в подальшому подібні заходи будуть залучати все більшу кількість учасників, аби гідно шанувати пам’ять загиблих захисників України і виховувати у молоді військово-патріотичну і національну гідність.

v.zhytnuk